02 листопада, 2020

Кабінет математики

 Математика — одна з найскладніших шкільних природничо-наукових дисциплін, тому добре обладнаний класний кабінет із сучасним матеріально-технічним оснащенням вкрай необхідний для ефективного навчання учнів.

Тим паче, що він може використовуватися і для позакласної роботи з предмета, бо вона не тільки поглиблює і розширює знання з математики,  розвиває їх творчу активність та мислення, і як наслідок, підвищує мотивацію до вивчення «цариці наук». Такий кабінет було  створено в КЗ "ОЗЗСО "СУЗІР'Я " Оріхівької міської ради.

У певний мінімум навчально-практичного обладнання кабінету математики входять:
– технічні засоби навчання (магнітна дошка, інтерактивний мультимедійний комплекс або інтерактивний проектор, комп'ютер, відео та аудіо пристрої)ний

 

- набір геометричних тіл з перерізами;

– роздавальні та демонстраційні набори геометричних, стереометричних і планіметричних тіл;

– демонстраційні моделі-аплікації;
– стенди з основними алгебраїчними, геометричними й просторовими формулами;
– таблиці для експозицій
– портрети знаменитих математиків;
– довідкова та науково-популярна література на стелажах або в книжкових шафах з відкритим для учнів доступом.
   

Жоден кабінет математики не може діяти без креслярських класних інструментів , призначених для роботи вчителя або учнів біля дошки, а саме: набору трикутників; лінійок з різною довжиною; циркуля; транспортира; наборів цифр, математичних знаків та літер на магнітних кріпленнях. 

Не можна, звичайно, обійтися і без меблів: стола та стільця для вчителя; парт або столів зі стільцями для учнів; секційних шаф для зберігання методичних матеріалів.

Облаштування кабінету математики – процес тривалий, вірніше, він не припиняється й щорічно потребує оновлення та вдосконалення.

Все оснащення сприяє підвищенню ефективності уроку з даного предмету. Адже якщо пояснення вчителя підкріплюються добре продуманою візуалізацією, якщо він застосовує засоби навчання, які полегшують розуміння складних «речей», то урок стає живим, цікавим, результативним для кожного учня.

Немає коментарів:

Дописати коментар